Activiteiten

Programmering exposities

23 april april t/m 22 mei
Tentoonstelling Lentekriebels: met kunstwerken van de deelnemers aan de Kunstroute Dwingeloo. (Opening 23 april om 13.00 uur)

 

26 mei t/m 26 juni
Expositie met als onderwerp Dwingeloo. Met werk van verschillende kunstenaars van en over Dwingeloo ter gelegenheid van 30-jarig jubileum van de historische stichting ‘Dwingels Eigen’ op zaterdag 18 juni worden er door een aantal Dwingeler kunstenaars demonstraties gegeven op de Brink.

 

30 juni t/m 23 juli
Een overzichtstentoonstelling van de aquarellen van Trijntje Muys, aangevuld met beelden van Elsa van den Berg.

 

28 Juli tot begin september
Overzichtstentoonstelling van het werk van Wessel Bezemer (beelden), aangevuld met kleurrijke schilderijen van Pieter van Dijk.

 

September en oktober
Expositie geometrisch abstract werkende kunstenaars in Drenthe met o.a. Wim Biewenga en Jean Le Noble.

 

Kunst & Koek: Presentaties over kunst.

Op 30 april

Is er’s middags de Poëzieworkshop lentekrabbels o.l.v. de dorpsdichter Mischa Huijstee waar deelnemers zich kunnen laten inspireren door de  lentekriebelskunstwerken van kunstenaars. (Beperkt aantal deelnemers, kosten € 15,--)

 

Op 26 mei

Is er een presentatie van  het fotoproject ‘Anders Wit’ door Wim Dooren met een kleine expositie.

 

Op 9 juni

Tonen we de film over de Engelse straatkunstenaar Bansky: EXIT THROUGH THE GIFT SHOP. De Britse street artist Banksy maakte een film. Of eigenlijk maakte de Franse 'filmmaker' Thierry Guetta een film over Banksy. Of is Guetta Banksy? Of een uitvinding van Banksy? Hoe dan ook. Dat er een spelletje wordt gespeeld met de toeschouwer in deze film is wel duidelijk. Stof genoeg om een discussie te voeren over wat kunst is.

 

Op 14 junli

Vertelt Trijntje Muys de geheimen van het aquarelleren. 

 

Op 9 september

Geven Wessel Bezemer en Pieter van Dijk een toelichting bij hun werk.

 

Op 21 oktober

En tenslotte een presentaties van Petri Leijdekkers over de achtergronden van de geometrische kunst ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan van de kunststroming “De Stijl”.

 

Tekenworkshop voor dummies


In juni gaan we iedere vrijdagmiddag een tekenworkshop organiseren, waarin Dries Pruis mensen die denken dat ze niet kunnen tekenen, in zes dagdelen laat ervaren dat iedereen kan tekenen. Afhankelijk van de gemaakte tekeningen en de behoefte van de deelnemers wordt er een kleine expositie gemaakt. (Beperkt aantal deelnemers)


Aan meldingen: info@dwingelart.nl
De kosten van alle activiteiten zijn € 5,--

Nu te zien


Hoofdsponsor


Steun ons